Fascinating verwelkomt Gerda van Eck

02/05/2023

Gerda van Eck zal zich per 1 mei inzetten als strategisch adviseur landbouw en landelijk gebied bij het Fascinating programma. Zij volgt hiermee Gert Sikken op, die deze rol in de opstartfase van het programma heeft ingevuld. Voor Gert Sikken was dit niet langer te combineren met zijn functie van directeur Agro Development bij Cosun in Dinteloord.

Gerda van Eck zal samen met Programma Directeur Bram Qualm invulling geven aan opgave 2: Duurzame productie van nutritionele gewassen. In het Fascinating programma staat gezonde voeding centraal, die in balans met de natuur wordt geproduceerd. Het toekomstige landbouwsysteem in Groningen heeft oog voor de natuur (biodiversiteit, bodemkwaliteit) én een verdienmodel voor de boer. Daarbij haalt de hele productieketen de optimale economische waarde uit de landbouw. In deze opgave is veel aandacht voor de teelt van eiwitrijke gewassen.

Gerda van Eck zet haar werkzaamheden voor de AgroAgenda Noord-Nederland, Regio deal Natuurinclusieve landbouw en de Melkveeagenda voort. Daarnaast zal ze deze aanvullende rol bij het Fascinating programma invullen. “Wij zijn trots en blij dat we Gerda aan ons team mogen toevoegen, haar kennis en agronetwerk in het Noorden is van grote toegevoegde waarde voor Opgave 2”, aldus Tjeerd Jongsma.

Gerda van Eck
Gerda van Eck
strategisch adviseur landbouw

“Ik vind het fijn om in deze rol de verbinding tussen de verschillende programma’s in het Noorden te kunnen leggen om zo effectief inhoud te geven aan de transitie van de landbouw”

“En ik vind het fijn om in deze rol de verbinding tussen de verschillende programma’s in het Noorden te kunnen leggen om zo effectief inhoud te geven aan de transitie van de landbouw,” vult Gerda aan. Daarnaast neemt Bram Qualm de ontwikkeling, aansturing van projecten en partners voor zijn rekening.

Met dank aan Gert Sikken voor zijn geweldige inzet in de afgelopen periode.