Universitair Medisch Centrum Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland en de grootste werkgever in het noorden van het land. Meer dan 13.000 mensen werken er in de patiëntenzorg en in toonaangevend medisch onderzoek, met de nadruk op ‘gezond ouder worden’. Het ziekenhuis heeft voor zijn onderzoeks- en onderwijsfunctie nauwe banden met de Rijksuniversiteit Groningen.

Ongeveer 4.100 studenten zijn momenteel ingeschreven voor opleidingen om arts, tandarts of bewegingswetenschapper te worden, en meer dan 450 volgen een medische specialisatie-opleiding. Patiënten komen naar het UMCG voor zeer gespecialiseerde diagnostiek, onderzoek of behandeling. Alle patiënten in het noorden van het land met gecompliceerde of zeldzame aandoeningen worden uiteindelijk doorverwezen naar het UMCG. De excellente zorg is altijd gebaseerd op de laatste inzichten en gegeven door de beste artsen en verplegend personeel.

UMCG & Fascinating

"Veel van het onderzoek dat wij doen in het UMCG draait om gezond ouder worden. Een duurzaam, gezond dieet draagt daaraan bij."

Paul de Vos, programma directeur Opgave 1: Gezonde en gebalanceerde voeding

Wij zijn betrokken bij deze opgaven