Wijzigingen bestuur en raad van toezicht Stichting ISPT-AFT

19/12/2022

Afgelopen week heeft de raad van toezicht van Stichting ISPT-AFT Frans Keurentjes benoemd tot haar voorzitter. Jan Sikkema is benoemd tot technisch directeur en mede-bestuurder van de stichting. Het Fascinating programma valt onder de Stichting ISPT-AFT.

Wijzigingen raad van toezicht

Frans Keurentjes volgt daarmee Peter Bruinenberg op als voorzitter van de raad van toezicht. Ook Elzo de Lange treedt af als lid. Zij hebben beiden aan de basis van het programma gestaan en blijven als adviseur aan het programma verbonden. “Samen met Peter en Elzo hebben we het programma opgezet en vormgegeven. Zonder de bezielde inzet van beide was het programma er niet geweest. Ik wil hen namens de stichting dan ook hartelijk bedanken en ben heel blij dat beide heren zich blijvend willen inzetten voor het programma”, zegt Tjeerd Jongsma, directeur Stichting ISPT-AFT.

Frans Keurentjes

Frans Keurentjes brengt een schat aan agrarische en bestuurlijke ervaring mee. Zo is hij sinds 2021 betrokken bij Fascinating als lid van de raad van toezicht. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van commissarissen van Groningen Seaports en maakt hij deel uit van het algemeen bestuur van het Nationaal Programma Groningen (NPG).

Wijziging bestuur

Jan Sikkema werd benoemd tot mede-bestuurder/technisch directeur. Hij is mede-initiatiefnemer en sinds 2019 betrokken bij het Fascinating programma als voorzitter van de programmaraad. Jan heeft een brede ervaring in toegepast onderzoek, zowel in het bedrijfsleven als aan de wetenschappelijke kant. Hij was onder meer werkzaam bij Friesland Foods, het TIFN en de afgelopen jaren als directeur van het UMCG-valorisatiecentrum.

Jan Sikkema

Per 15 december bestaat het bestuur uit Tjeerd Jongsma en Jan Sikkema. Trienke Elshof, Jouke de Vries, Robert Smith, Ulco Vermeulen en Frans Keurentjes vormen de raad van toezicht.