Uitnodiging webinar bodembiologie – 23 maart, 20:00

14/03/2022

Grote kans dat je als ondernemer al veel bezig bent met de vitaliteit van jouw bodem. Bij een gezond  bodemleven spelen de functies van organismen een belangrijke rol. Wat doen bijvoorbeeld bacteriën, schimmels, aaltjes en wormen voor jouw bodem? En hoe kun je de productie van gewassen verbeteren? Dat leer je tijdens het gratis webinar Bodembiologie op woensdag 23 maart om 20.00 uur.

Er is steeds meer bewustwording dat bodembiologie invloed heeft op de productie van gewassen. De hoge prijzen van meststoffen en de veranderende regels rond stikstof zorgen dat het steeds moeilijker wordt om financieel rendabel door te kunnen gaan. Het op het juiste moment beschikbaar maken van de juiste nutriënten is vakmanschap. Bacteriën, schimmels, aaltjes, protozoa, geleedpotigen en wormen dragen allemaal bij of voorkomen dat planten nutriënten kunnen opnemen. Hoe we dit slim meten en hoe we meetresultaten kunnen omzetten in concrete acties is een vakgebied dat volop in ontwikkeling is. Wij nemen  je graag mee in deze ontwikkelingen met als doel gezondere gewassen, minder inputs en een beter verdienmodel voor jou als ondernemer.

Laat je inspireren

Tijdens het webinar Bodembiologie nemen experts jou mee in de kansen van het bodemleven en krijg je nieuwe inzichten. Bovendien krijg je na afloop de kans om mee te doen met een gratis bodemtest door een specialist. Je gaat dan daadwerkelijk aan de slag gaan met jouw bodem.

Programma

20:00 – 20:10 Welkom door voorzitter
Arjan Coppelmans, Ledenraadslid Agrifirm & Ledenraadslid Friesland Campina
20:10 – 20:30 Verdienen aan jouw bodembiologie
Thea van Beers, Senior bodemdeskundige Agrifirm
20:30 – 20:50 Bacteriën meten en daarop acteren
Eline Keuning MSc, adviseur bodemgezondheid, BioClear Earth
20:50 – 21:10 Schimmels in kaart brengen
Vincent Merckx, Dr. Naturalis Biodiversity Center & University of Amsterdam
21:10 – 21:30 Stimuleren van bodemleven voor gewasopbrengst
Dr. Ir. Christiaan Kapper regeneratief landbouwer, Soilbase
21:30 – 21:50 Bekijk zelf de bodem met een microscope
Drs Tanja Dekker, Bodemlevenadviseur, Soil Food Web
21:50 – 22:00 Fascinating Aanbod: Bodemtest op jouw bedrijf
Auke Schripsema, Coördinator Project Bodembiologie, Fascinating

Kijk je mee?

Het wordt een informatieve avond met veel inspiratie en praktische tips. Meld je aan voor dit webinar Bodembiologie.

Na aanmelding ontvang je via de mail de inloggegevens voor deze bijeenkomst. Dit webinar word je aangeboden door Fascinating in samenwerking met Agrifirm, Royal Avebe, Cosun, Friesland Campina en LTO Noord. Fascinating zet zich in voor de toekomst van de landbouw. Het test- en innovatieprogramma richt zich op een circulair landbouwsysteem en doet onderzoek naar de kansen van hoogwaardige eiwitrijke gewassen.

Gerelateerd nieuws