“We zijn koploper op het gebied van innovatie in de agrifoodsector, daar mogen we trots op zijn!”

14/12/2022


Royal Avebe is één van de founding partners van het Fascinating programma. In het Avebe magazine van de coöperatie verscheen een interview met Marieke Kanon, Marketing Manager Avebe en projectleider Communicatie van het Fascinating programma. 

We moeten het echt met z’n allen doen

“Fascinating is een uniek innovatieprogramma waarbinnen we met verschillende partijen samenwerken aan de landbouw en voeding van de toekomst. Denk hierbij aan coöperaties zoals Avebe, Agrifirm, Royal Cosun en FrieslandCampina maar ook kennisinstellingen, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen, Rabobank, Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij en anderen. We moeten het echt met z’n allen doen en dat komt in dit programma heel mooi naar voren’, aldus Marieke. 

Marieke Kanon

Founding partner

Avebe is één van de founding partners van Fascinating. “We innoveren al decennialang met aardappeleiwit voor gezonde voeding. Het produceren en consumeren van meer plantaardig eiwit – en dus minder dierlijk eiwit – is belangrijk voor het klimaat en voor onze gezondheid. Dat maakt het een belangrijk onderdeel van de toekomstige landbouwsector en een belangrijke pijler binnen het Fascinating programma. Dit sluit dan ook erg goed aan bij onze missie”, geeft Marieke aan. “We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor de toekomst van de landbouw en bundelen graag onze krachten met andere partijen.”

De kracht van samenwerking

“Het unieke aan dit programma is dat we met zoveel partijen intensief samenwerken en kennis delen. Denk aan het project Kansrijke Eiwitgewassen waarbij we onderzoeken welk eiwitgewas het beste past bij welke grondsoort en hoe gezond die gewassen zijn voor het menselijk lichaam.”

Lees verder, download het volledige artikel

Lees meer over Royal Avebe