In the spotlight: Teun van der Weg

25/01/2023

Benieuwd wie er actief zijn binnen het Fascinating programma? In deze serie ‘Aan het woord’ stellen deelnemers zichzelf voor. Vertellen ze wat ze doen, wat deelname aan dit programma hen brengt en hoe ze naar de agrifoodsector van de toekomst kijken. Deze keer stelt Teun van der Weg zich voor. Teun is Innovation Manager bij Cosun en programmamanager voor Cosun bij Fascinating.

Teun van der Weg, Innovation Manager Cosun

“Toen het Fascinating programma in de startblokken stond, ben ik namens Cosun gestart als programmamanager. Ik heb de start en ontwikkeling van het programma van dichtbij meegemaakt.

In mijn rol werk ik veel samen met collega’s van andere coöperaties. Wat mij daarin zo aanspreekt is dat we allemaal vanuit de coöperatieve gedachte werken. Via een toekomstbestendige en duurzame keten, groei realiseren en goede resultaten voor onze telers behalen. Zodat zij hun mooie bedrijf weer kunnen doorgeven aan de volgende generaties.

Hiervoor is slagkracht nodig! Daarom werken we binnen de Fascinating-projecten samen aan het oplossen van verschillende vraagstukken. Hierdoor delen we kennis, leren we van elkaar en komen we sneller tot resultaten. Denk hierbij aan de teelt van nieuwe gewassen, bodemgezondheid en de verkenning van een nieuwe eiwitfabriek.

We staan voor grote uitdagingen in onze sector. Door Fascinating kunnen we mét belangrijke partners de noodzakelijke oplossingen vinden. Op het gebied van bodemvruchtbaarheid, technologieontwikkeling en de voedseltransitie.”