In maart stond Fascinating op het Podcastfestival in TivoliVredenburg, waar programma directeur Paul de Vos samen met Marleen Onwezen van Wageningen Universiteit in gesprek ging over een belangrijk en soms lastig onderwerp: hoe overtuigen we de consument om duurzame voeding te omarmen? Dit deden ze tijdens een live aflevering van de podcastserie ‘Focus’ van NPO2.
In onze interactieve sessie deelden we inzichten over hoe we de transitie naar gezondere én duurzamere voeding aantrekkelijker kunnen maken. Niet met opgeheven vingertje, maar juist door te laten zien dat duurzaam eten ook lekkerder, verrassender en beter voor het milieu kan zijn.


Eén van de hoogtepunten? De introductie van onze Eiwitbal – een smaakvol product ontwikkeld binnen Fascinating, waarin plantaardige eiwitten centraal staan. Niet alleen een concept, maar iets dat je kunt ruiken, proeven en waarderen.
En dat gebeurde ook: niemand minder dan culinair journalist en kookboekenschrijfster Jonah Freud proefde de bal en keurde deze goed! Een bevestiging dat wetenschappelijke innovatie en culinaire kwaliteit heel goed samen kunnen gaan.
Met dit soort initiatieven laten wij zien dat de voedseltransitie niet alleen over feiten en cijfers gaat, maar ook over beleving, smaak en gedragsverandering.
Benieuwd naar het gesprek?