Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het symposium.
Wanneer: 7 oktober 2024
Tijd: 15:00 - 21:00 uur
Locatie: Forum, Groningen
Tijdens dit symposium proberen we samen een antwoord te vinden op de volgende vragen:
Kunnen we van Groningen een Blue Zone maken?
Hoe kan Groningen een bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van voedsel in de regio, Europa en de wereld?
En is het een verdienmodel voor de Groninger boeren?
Programma
Keynotes: Daan de Wit en Stephan Bakker
Daan de Wit is onder meer bekend geworden met zijn boek Weet wat je eet. Het boek (6e druk) laat zien hoe de oudste kennis over gezond eten wordt bevestigd door de nieuwste wetenschap. Twee bronnen waar we volgens de auteur vaak te weinig gebruik van maken en ons intussen verbazen dat onze lichamelijke en geestelijke gezondheid hapert. Hoe ging het mis, wat kunnen we eraan doen? Daan de Wit over gezond eten en leven.
Stephan Bakker is hoogleraar interne geneeskunde aan het UMCG en als voedings- en leefstijlonderzoeker vanaf het begin betrokken bij Lifelines, een grote verzameling van gezondheidsdata van inwoners van Noord-Nederland. Wat weten we van de Noorderling en diens gezondheidsgedrag? En wat is er nodig om gezond(er) oud te worden?
Het plenaire gedeelte wordt voorafgegaan door een aantal pitches van ondernemers in de korte keten.
Afsluitend: chef-kok René Bruins stelt een proeverij samen van heerlijke streekproducten in het NOK-restaurant. (VOL)
Het belooft een inspirerende middag te worden met nieuwe kennis, netwerkmogelijkheden en input voor de voedselstrategie van de provincie. We hopen jou ook te zien op 7 oktober in het Forum in Groningen!